Mobilabonnement til børn: Hvilket er bedst?

Som forældre kan det være svært at vælge det rigtige mobilabonnement til sine børn. Man vil gerne have et abonnement, der er både billigt og sikkert og gerne har funktioner som forældrekontrol og begrænset dataforbrug. 

Lad os se nærmere på hvilke faktorer det er godt at overveje, når du skal vælge mobilabonnement til dine børn. 

Mobilabonnement til børn

Børneabonnement

Børneabonnementer til mobiltelefoner er blevet mere og mere udbredt i takt med, at mobiler er blevet allemandseje og en uundværlig del af de flestes hverdag.

Sammenlign to mobilabonnementer

Beregn eventuelle besparelser ved at skifte teleselskab. Skriv abonnementsvilkår for dit nuværende abonnement og det, du overvejer at skifte til.

Billigste børneabonnement

Mange teleudbydere har abonnementer, der er rettet mod børn. Greentel, Oister, Duka Mobil, Telmore og Lebara er eksempler på udbydere med billige mobilabonnementer rettet mod børn. De tilbyder abonnementer til lave priser med begrænset data.

Bedste mobilabonnement til børn

Det bedste mobilabonnement til børn er det, der passer til netop dine ønsker og krav samt til dit barns behov. Sørg for at sammenligne forskellige abonnementer på pris, taletid og SMS, dataforbrug, forældrekontrol, roaming, binding, fleksibilitet og særlige funktioner. Det er nogle af de vigtigste parametre at tage stilling til, når du vil finde det bedste mobilabonnement til dit barn. Eksempler på teleudbydere med abonnementer til børn: Greentel, Oister, Duka Mobil, Telmore og Lebara.

Hvilket mobilabonnement er bedst til børn?

Det kommer an på, hvilke parametre, der er vigtigst for jer. Udbydere såsom Lebara, Greentel og Duka Mobil tilbyder billige mobilabonnementer med begrænset data, som er egnet til børn. Andre udbydere såsom YouSee har mere fokus på forældrekontrol end på prisen. En mellemting fås dog også hos Oister, Greentel og Telmore.

Vigtige funktioner ved børneabonnementer

Børneabonnementer er ikke kun karakteriseret ved lave priser og begrænset data. De har ofte også nogle særlige funktioner, som er rare for forældre at have i forhold til deres børns mobilforbrug.

Eksempel på funktioner:

  • Forældrekontrol
  • Databegrænsning
  • Fleksibilitet 
  • Blokering af betalingstjenester
  • Begrænsninger i forhold til opkald og sms
  • Mulighed for spærring af data fx i andre lande 
  • Saldokontrol

Fordele ved enkelte funktioner

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte funktioner, og hvorfor de kan være en fordel at have med i et mobilabonnement til børn.

Forældrekontrol

Forældrekontrol er nok en af de vigtigste funktioner, når børn har mobiltelefoner. Det giver nemlig mulighed for at begrænse barnets adgang til bestemte sider og apps. Derudover kan der være mulighed for at overvåge skærmtid og aktivitet. På den måde kan man sikre barnet mod bestemt indhold, der ikke er egnet for børn.

Databegrænsning

Muligheden for at begrænse dataforbrug er en smart funktion, som kan give forældre mulighed for at styre hvor meget data, barnet bruger på mobilen.

Fleksibilitet

Fleksibilitet i forhold til abonnementet kan fx indebære muligheden for opsigelse og ændring af abonnementet med relativ kort varsel. På den måde kan man justere det løbende, så det passer til jeres behov.

Blokering af betalingstjenester

Hvis barnet er mindre, er det smart at kunne blokere alle betalingstjenester. På den måde undgår man, at de utilsigtet kommer til at købe noget.

Begrænsninger i forhold til opkald og sms

Hvis barnet primært har et mobilabonnement for at kunne benytte data til streaming og spil, kan en funktion med at begrænse visse opkald og sms’er være en god idé. På den måde kan man være med til at gøre det mere sikkert for barnet at have en mobil.

Mulighed for spærring af data

Muligheden for at spærre data kan bl.a. indebære at blokere visse websites eller apps eller at begrænse den datamængde, barnet kan bruge. Det gør det nemmere at beskytte barnet mod upassende indhold.

Saldokontrol

Saldokontrol giver kontrol over, hvor meget abonnementet koster. Det er en måde at undgå, at barnet kan komme til at købe noget, der giver en stor regning. Man kan fx fastsætte et beløb, som abonnementet ikke må overstige.

Overvejelser om mobiltelefoner til børn

Diskussioner om teknologi, skærmtid og devices er blevet en del af børneopdragelsen, og eftersom teknologi er kommet for at blive, er det nødvendigt at tage stilling til disse ting i forhold til børn. 

Fordele og ulemper ved at give børn en mobiltelefon

Det kan være svært at afgøre, hvornår dit barn skal have sin første mobiltelefon. Der er ikke én rigtig løsning. Det handler bl.a. om at vurdere dit barns modenhed og behov samt jeres holdning som forældre.

Fordele

  • Mulighed for at komme i kontakt med dit barn -> øget tryghed og sikkerhed
  • Barnet lærer at anvende nødvendig teknologi
  • Mobilen kan være en del af undervisningen
  • Sociale fordele -> at være med på bølgen

Ulemper

  • Risiko for meget skærmtid, der kan føre til afhængighed af spil og sociale medier
  • Eksponering på sociale medier
  • Risiko for uønsket kontakt online
  • Mobilen kan forstyrre i skolen

Hvornår bør børn få en mobiltelefon?

Det er formentligt uundgåeligt, at dit barn får en mobiltelefon på et eller andet tidspunkt. Men spørgsmålet er; hvornår? Når I kan mærke på barnet og dets omgivelser, at det er ved at være svært at skubbe det længere foran jer, kan I fx starte med at give en mobil, der kun kan ringe og skrive sms’er.

På den måde bliver kommunikationen med barnet nemmere, når det ikke er hjemme, og det er for mange en vigtig faktor.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor gammel skal man være for at få et mobilabonnement?

Man skal være 18 år. Børn og unge under 18 år kan kun få et mobilabonnement med forældresamtykke.

Hvor meget data bruger børn?

Det kommer an på barnets alder. Teenagere bruger meget mere data end mindre børn. Til teenagere vil 20 GB som regel passe godt, og til mindre børn kan 5-7 GB være passende.

Hvor gammel skal man være for at få en telefon?

Der er ingen officiel aldersgrænse for, hvornår børn må få en mobiltelefon i Danmark. Det er op til det enkelte barns forældre.

hjerte

Nysgerrig på mere?

Vi skriver om lidt af hvert på vores blog. Hop ind og tjek nogle af de andre indlæg ud!

Scroll to Top