Find billige internetudbydere
Her finder du en oversigt over billige og populære udbydere af internet på det danske marked.
Sådan fungerer det
Rådnu.dk giver dig et overblik over udvalgte internetudbydere, så du kan finde den løsning, der passer til din økonomi og dine behov.
- 100% Gratis
- Hurtigt overblik
- Moderne teknologi
- Spar penge
Vores forslag til internetudbydere
1000/1000 Mbit/s | 6 mdr. binding | Gratis oprettelse, installation og wifi-router |
198 kr./md.
1000 / 500 Mbit/s | 6 mdr. binding | Gratis oprettelse og wifi-router |
199 kr./md.
Efter 3 mdr.: 299 kr./md.
1000/1000 Mbit/s | Ingen binding | Gratis oprettelse, installation og router |
Fra 319 kr./md.
Om valg af internet
Sammenlign og spar med 3 simple steps
Hvis du er i tvivl om hvilken internetudbyder, du skal vælge, kan det være rart at holde nogle forskellige muligheder op mod hinanden. Her på siden kan du få et overblik over nogle populære udbydere på markedet.
Jo flere penge du sparer på dit internet, jo større chance er der for at du kan få et større månedligt rådighedsbeløb. En af de bedste måder at opnå dette på er nemlig ved at minimere de faste udgifter så meget som muligt.
2. Sammenlign udbydere
Klik ind på siden og sammenlign tilbuddene inden for din valgte kategori.
3. Vælg den bedste løsning
Vælg den løsning, du finder bedst og billigt og kom i gang med at spare penge med det samme.
Alle internetudbydere
1000/1000 Mbit/s | 6 mdr. binding | Gratis oprettelse, installation og wifi-router |
198 kr./md.
1000 / 500 Mbit/s | 6 mdr. binding | Gratis oprettelse og wifi-router |
199 kr./md.
Efter 3 mdr.: 299 kr./md.
1000/1000 Mbit/s | Ingen binding | Gratis oprettelse, installation og router |
Fra 319 kr./md.
Hastigheder fra 100 - 1000 Mbit | 6 mdr. binding | Gratis oprettelse og wifi-router |
Priser fra: 159 kr./md.
1000 Mbit/s | 6 mdr. binding | Gratis oprettelse og låne-router |
199 kr./md.
Efter 6 mdr.: 299 kr./md.
1000 / 1000 Mbit/s | 6 mdr. binding | Leje af wifi-enhed: 39 kr./md. + evt. etableringsgebyr |
OBS: Bornfiber kan kun leveres til adresser på Bornholm, Sjælland og øerne.
0 kr./md.
Efter 2 mdr.: 389 kr./md.
Trådløst 5G internet | 6 mdr. binding | Inkl. 5G-router |
149 kr./md. Efter 3 mdr.: 299 kr./md.
Hastigheder op til 1000/1000 Mbit | 6 mdr. binding | Vælg med eller uden router |
Priser fra: 99 kr./md.
Øg dit rådighedsbeløb
Spar penge og få råd til mere
Der er mange forskellige internetløsninger. Hvis du finder en, der er billigere end din nuværende, kan du bruge pengene på noget andet og på den måde forbedre din økonomi.
Det siger vores kunder
Alt du skal vide om internet
Billigt internet
Hvis du er på udkig efter billigt internet, er prisen selvfølgelig en afgørende faktor. Men det er vigtigt at kigge på andre faktorer også for at finde den bedste løsning til den laveste pris. Sammenlign forskellige udbydere og deres udvalg af abonnementer og husk at holde øje med eventuelle skjulte omkostninger og gebyrer. Det kan fx være en bestemt bindingsperiode eller omkostninger i forbindelse med installation af dit internet.
Test din internethastighed
Det er en god idé at teste din internethastighed en gang imellem, fordi du på den måde kan holde øje med, at din internet udbyder rent faktisk leverer den hastighed, som du betaler for. Du kan fx anvende en online hastighedstest, som du nemt kan finde via en enkel søgning. Mange internetudbydere tilbyder også en hastighedstest på deres hjemmeside.
5G internet
5G internet er den femte og nyeste generation (G = generation) af trådløs netværksteknologi og dermed den nyeste standard inden for mobilnetværk til telefoner, tablets og andre mobile enheder. Sammenlignet med de tidligere generationer får man med 5G internet højere hastigheder og downloadhastigheder samt forbedret stabilitet. Mange ønsker derfor denne type internetforbindelse, da den er hurtig, stabil og har en højere kapacitet.
Mobilnetværk i Danmark
TDC, 3 Mobil og Telenor/Telia er tre dominerende mobilnetværk, som råder over alle mobilmaster i Danmark. Telenor og Telia deler de samme master. Mobilselskaberne lejer sig ind på et af disse mobilnetværk. Derfor er det en god idé at undersøge hvilket netværk et mobilselskab er på, hvis du gerne vil undersøge den dækning, du har eller får.
Eksempler:
Internetudbydere
Der er mange forskellige internetudbydere i Danmark. Når du vælger internetudbyder, bør du først og fremmest undersøge dine muligheder for internettilslutning samt hvad dine behov til en internetforbindelse. På den måde kan du formentligt allerede udelukke nogle abonnementer og nogle internetudbydere og lettere finde en god internetløsning.
Forskellige måder at få internet på
Der findes flere forskellige måder at få internet på. Du kan fx få internet via kabel-tv-stik, via fiber, via telefonstik (adsl) eller via mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd kan man få de fleste steder, hvorimod de tre andre internettyper kræver, at der er gravet kabler ned.
Alle fire tilkoblingsmåder til internettet kræver en wi-fi-router, som sættes til et strømstik. Hvis du har mobilt bredbånd, sættes der et simkort i routeren. Nogle gange tilsluttes mobilt bredbånd via et USB-stick og uden router.
Telefonstik
Internet via telefonstik kaldes også for internet via ADSL, xDSL eller DSL. DSL står for ‘Digital Subscriber Line’. Denne type internetforbindelse leveres gennem den almindelige telefonlinje, og man behøver både et DSL-modem og en router for at skabe internetforbindelsen. Dette er den ældste form for internet, og den er langsomt ved at blive udfaset, da det efterhånden er blevet den mest langsomme variant.
Kabel-tv / coax
Internet via et kabel-tv-stik bliver også kaldt for internet via antennestik eller coax. Coax refererer til den kabeltype, der bruges til at levere internet. Det betyder, at man får internet fra samme sted, som man får tv; via sit antennestik. Denne type internetforbindelser er typisk lidt hurtigere end internet via telefonstik, men ofte også lidt dyrere.
Fiber
Internet via fiber, også kaldet fibernet, er et af de hurtigste og mest stabile former for internet, som vi har i Danmark. Det er dog ikke alle steder, hvor det er muligt at få fibernet, selvom det bliver mere og mere almindeligt. For at få fibernet kræver det, at udbyderne graver kabler ned tæt på ens bolig og fører dem ind i bygningen. Det er en dyr proces, og det afspejler sig nogle gange i abonnementsprisen, da fibernet ofte er en af de dyrere internetløsninger.
Mobilt bredbånd
Mobilt bredbånd, mobilt internet og mobilt netværk er alle ord for det samme. Det er den samme slags internet, som man har på sin smartphone, men blot i hjemmet. Her tilslutter man blot strøm til en wifi-router, og så har man enten 4G- eller 5G-internet. Internettets stabilitet og hastighed afhænger ofte af, hvor man bor.
Ofte stillede spørgsmål om internet
Når du overvejer at bestille internet fra en udbyder, kan du altid tjekke på forhånd, om de kan levere internet til lige netop din adresse. Alternativt kan du kontakte udbyderen og spørge, så du er helt sikker. Nogle udbydere har sat deres system sådan op, at man tjekker om de kan levere til adressen som en del af ansøgningsflowet.
Internet og bredbånd bruges lidt i flæng og betyder det samme overordnet set. Begge ord dækker over en online forbindelse, men internet kan dog siges at være en lidt bredere betegnelse og er også meget brugt i hverdagssamtaler. Bredbånd bruges ofte om forskellige typer af internetforbindelser. Nogle foretrækker det ene udtryk frem for det andet til nogle internettyper – fx siger mange mobilt bredbånd. Men generelt kan man bruge begge udtryk.
Prisen på internet varierer meget og kommer an på, hvilket slags abonnement du ønsker. Du kan vælge abonnement efter dine krav til mængden af data, internettets hastighed og antal personer i husstanden. Ofte koster internet mellem 250 kr. og 600 kr. om måneden.
Der er forskel på, om man har to teenagere, der spiller computer hver aften, mens man selv gerne vil streame serier samtidig med at alle også er på deres mobiler, eller om man bor alene. Som hovedregel gælder det, at jo flere mennesker der er i husstanden, jo større krav stiller det til internettets hastighed, dvs. download- og uploadhastighed.
Hvis du vil have flere enheder på nettet, er det generelt nødvendigt med minimum 20 Mbit/s eller mere. Hvis I er flere i husstanden, vil det være nødvendigt med minimum 50 Mbit/s og måske helt op til 100 Mbit/s eller mere afhængigt af, hvor mange I er i husstanden og hvor meget I bruger internettet.
Du skal vælge den internetløsning, der passer til dine behov eller rettere til husstandens behov. Hvis du vælger en løsning med for lav en hastighed til dit behov, får du en langsom forbindelse. Hvis du vælger en ultrahurtig løsning, kan du ende med at betale mere for noget, som du reelt set ikke har brug for. Hvis du har en virksomhed med flere medarbejdere, er det vigtigt at vælge en hurtig forbindelse, så alt kan køre, som det skal i virksomheden. Hvis du mangler finansiering til virksomheden, kan du tage et virksomhedslån.
Internethastighed måles i antallet af megabit i sekundet (Mbit/s). Jo højere antallet af megabit er, jo hurtigere er internetforbindelsen. For at vurdere hvor meget du har brug for, er det vigtigt at tage stilling til din husstands behov for internet samt hvad den gængse hastighed er til den slags behov. Du kan læse vores blogindlæg om at vælge internet.
De fleste internetudbydere tilbyder hastighedstest på deres hjemmeside, så du kan tjekke, hvor hurtigt dit internet er. Hvor hurtigt dit internet bør være kommer an på, hvad du skal bruge det til. Der er forskel på, om du vil game på nettet eller om du skal lave kontorarbejde på din computer. Det første kræver en del hurtigere download- og uploadhastighed end det sidste. Du kan også læse vores blogindlæg om internethastighed.
Din adresse er med til at afgøre de internetudbydere, du kan vælge. Hvis du overvejer en bestemt internetudbyder, kan du ofte tjekke via deres hjemmeside, om de tilbyder internet til din adresse. Hvis ikke denne mulighed findes på deres side, kan du kontakte dem og spørge.
Internettet fik sit gennembrud i 1990’erne, men det blev i realiteten opfundet allerede i 1960’erne i USA. I 1969 blev den første e-mail sendt via det såkaldte ARPANET, der var forgængeren til internettet, som blev udviklet af det amerikanske forsvar. I 1990’erne blev den første danske hjemmeside lanceret, og efter årtusindskiftet blev internettet for alvor populært og nærmest allemandseje.
tips & tricks
Mangler du inspiration, gode råd eller ny viden omkring internet, streaming, mobilabonnementer, a-kasser, elselskaber eller forsikringer? Så hold øje med vores blog! Vi lægger jævnligt nye og spændende indlæg op.