Supplerende dagpenge

Hvis du er medlem af en a-kasse og arbejder deltid, har du mulighed for at få supplerende dagpenge. Det er dog en forudsætning, at du arbejder under 145,53 timer om måneden for at kunne få udbetalt supplerende dagpenge.

supplerende dagpenge

Regler for supplerende dagpenge

For at kunne få supplerende dagpenge kræves det, at du er medlem af en a-kasse. Derudover er det et krav, at du får løn for maksimalt 145,53 timer om måneden. Det vil sige, at a-kasser som minimum kan udbetale supplerende dagpenge for 14,8 timer om måneden.

Betingelser for at få supplerende dagpenge

Din a-kasse skal altid godkende, om du kan blive bevilliget supplerende dagpenge. Der er nogle betingelser, der skal opfyldes, før man kan blive godkendt til supplerende dagpenge:

  • Have ret til dagpenge
  • Indsende frigørelsesattest med underskrift fra din arbejdsgiver
  • Være til rådighed som jobsøgende og gå til møder hos a-kasse og kommune
  • Være meldt som ledig på jobnet.dk
  • Søge fuldtidsjobs ugentligt

Frigørelsesattest

Frigørelsesattesten betyder, at du arbejder med et opsigelsesvarsel på 1 dag. Det vil sige, at din arbejdsgiver skriver under på, at du kan sige op fra den ene dag til den anden, hvis du finder et andet arbejde på flere timer eller fuldtid.  

Supplerende dagpenge for selvstændige

Som selvstændig har du også ret til 30 uger med supplerende dagpenge ligesom lønmodtagere. Din a-kasse skal godkende din virksomhed og din situation, da det kun må være en bibeskæftigelse, så du stadig kan være til rådighed for arbejdsmarkedet.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at så snart du får udbetalt dagpenge, bruger du af de 30 uger – også selvom du har arbejde i din virksomhed.

Ligesom lønmodtagere skal du også søge fuldtidsarbejde, opdatere din joblog, deltage i møder med a-kasse og jobcenter og stå til rådighed for arbejdsmarkedet, mens du er på supplerende dagpenge.

Forlængelse af supplerende dagpenge

Man kan maksimalt få supplerende dagpenge i 30 uger inden for en periode på 104 uger, hvor du er berettiget til at få dagpenge, dvs. den 2-årige dagpengeperiode. 

Man kan forlænge sin ret til supplerende dagpenge med 4 uger for hver måned, man arbejder fuldtid og har mere end 146 løntimer. Det kan man gøre tre gange i alt og dermed i alt forlænge med 12 uger.

Sådan siger du op på supplerende dagpenge

Hvis du siger dit arbejde op, skal der være en gyldig grund for at undgå karantæne for dagpenge og kunne få dagpenge direkte efterfølgende. Det samme gør sig gældende, når du får supplerende dagpenge. 

Hvis du siger dit arbejde op, når din ret til supplerende dagpenge udløber og i op til 26 uger efter, får du ikke karantæne. For at undgå karantæne er det derfor nødvendigt, at du bliver i stillingen i de 30 uger, hvor du får udbetalt dagpenge.

Satser for supplerende dagpenge

Din sats afhænger af, hvor mange timer om måneden, du arbejder. Satsen beregnes ud fra, at man samlet set arbejder 160,33 timer om måneden. De timer, du får løn for at arbejde, trækkes fra dette tal. 

Hvis du fx arbejder 60 timer om måneden, kan du få udbetalt 100,33 timer som supplerende dagpenge. Beløbet udregnes ud fra den fastsatte dagpengesats for fuldtidssikrede, som i 2024 er 20.359 kr. om måneden.

Timesats for supplerende dagpenge

Timesatsen for supplerende dagpenge er den samme som for almindelige dagpenge. Satsen, som der beregnes ud fra, afhænger bl.a. af, om du lige har afsluttet din uddannelse eller har haft et arbejde. Timesatsen afhænger derfor af den fuldtidssats, der beregnes ud fra.

Supplerende dagpenge er en ekstra økonomisk støtte, hvis man arbejder deltid og er medlem af en a-kasse.

Man kan få supplerende dagpenge i 30 uger inden for 2 år, som er den gængse dagpengeperiode.

Man kan få supplerende dagpenge, hvis man opfylder bestemte krav såsom at være medlem af en a-kasse, være berettiget til dagpenge og arbejder maksimalt 145,53 timer om måneden.

Nysgerrig på mere?

Vi skriver om lidt af hvert på vores blog. Hop ind og tjek nogle af de andre indlæg ud!

Scroll to Top